Moji favoriti!!!

Drage moje ljubiteljke sminke, 
Eto dosli su na red i moji favoriti!!! Vec dugo hocu da napisem jedan post o meni omiljenim make-up i kozmetickim proizvodima, koji su zasluzili da budu spomenuti na ovom blogu. Pocecu odmah, i da vam kazem jos nesto, red zaista nije bitan, vazno je da su svi na broju :)


1. Bioten Skin Moisture - Dvofazno sredstvo za skidanje sminke


I tako ja jednog dana, iz GlamBox-a, kutije iznenadjenja, koja jednom mesecno stize na moju adresu i prijatno me iznenadi, dobijem ovo divno sredstvo za skidanje sminke! Pre toga nisam ni cula za ovo sredstvo, imala sam neke svoje preparate i nacine skidanja sminke, ali kada sam ga dobila, naravno da sam resila da ga probam :) Vidite na fotografiji, na zalost, nemam ga vise, ali se nadam, kao i mnogobrojne dame, da cu biti izvucena u nagradnoj igri stranice Beauty Bang Theory i osvojiti cetri preparata iz Bioten-a ;) To su moje nade, ali kupicu novo, naravno..
Ako niste probale do sada, ja vam toplo preporucujem, zato sto je ovo sredstvo bas, bas dobro, pre svega namenjeno je skidanju teze i vodootporne smiinke sa ociju. Obogaceno je 100% prirodnim uljem badema, cija je uloga da neguje trepavice i neznu kozu okoloocnog podrucja. Sadrzi sastojak Hydro Nutrient, koji sprecava dehidrataciju koze.
Kako se ja bavim sminkanjem, i stalno nesto eksperimentisem, nekad mi se desi da u toku dana isprobam nekoliko razlicitih kombinacija make up-a, i skoro sam imala i problem sa crvenilom na kapcima, i oko ociju. Ali sve je to nestalo kako sam pocela ovo sredstvo da korisim. Nakon nanosenja, koza je masna, ali brzo upije sredstvo. Sasvim mala kolicina je dovoljna da skinete i najjacu sminku. Pakovanje je od 125ml, a cena mu je 250 din.



2. Honey Dew Me Up - NYX Prajmer za lice


Ovaj divni prajmer me je takodje ostavio bez text-a :) Cula sam za njega odavno, ali kada sam bila na NYX-ovom kursu za sminkanje, imala sam prilike da radim sa njim, kao i sa ostalim prajmerima. Ali ovaj mi se posebno dopao, sto zbog mirisa, sto zbog gustine. Divan je osecaj kada ga nanesem na lice. U 



trenutku hladi, ali veoma brzo lice upije prajmer, i bukvalno imate osecaj kao da ste neku blagu kremicu naneli. Mnoge dame ovaj prajmer koriste individualno, bez sminke. I ja sam ga par puta nanela, i nisam se nasminkala posle, i stvarno je osecaj na licu divan!
Samo pakovanje deluje bogato, pa tako i osecaj nakon nanosenja ovog prajmera, je zaista bogat :) Potrebno je sacekati 2,3 minuta kada ga nanesete na lice, da koza lepo upije. Inace ovaj prajmer neutralise crvenilo i neujednacenu boju tena. Sadrzi ektrakte meda, cestice zlata i kolagen. A znamo da je med prirodni antiseptik, cestice zlata poboljsavaju sjaj koze, a kolagen ucvrscuje strukturu koze. Cena ove bocice, koja sadrzi 22ml je 
1690 din, i ovaj prajmer mozete naci u svim radnjama koje prodaju NYX proizvode, tj svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetics-a. Odlican proizvod!!! 
Na kraju ovog posta ostavicu vam linkove gde mozete nabaviti sve proizvode.


3. Max Factor Lipfinity & Loreal Infallible Mega Gloss


Sto se tice karmina - sjajeva koji su na mene ostavili jak utisak u skorije vreme, to su ova dva proizvoda i bas ove nijanse. Levo je Max Factror Lipfinity color & gloss u nijansi 590 - Glazed Caramel a desno je Loreal Infallible Mega Gloss u nijansi 203 - Studio 54.
Sto se tice Lipfinity karmin/sjaj-a, moram biti iskrena da sam, kada se pojavio prvi Lipfinity u kutijici, bila odusevljena!!!! Obozavala sam te karmine sa fiksatorom, ne samo iz razloga sto su bili zaista dugotrajni i jedva su se skidali, vec i zbog toga sto su imali divne nijanse. Ja pricam kao da vise ne postoji taj proizvod. I dalje mozete naci stari Lipfinity u Lilly drogerijama. Ali posto ja vise nisam mogla da nabavljam stari Lipfinity u kutijici, narucila sam prvom prilikom novi. Kao sto i na fotografiji vidite, novi Lipfinity je u drugacijem pakovanju, i drugacije teksture. Iako mnoge dame misle da je sada Lipfinity sjaj, to bas i nije istina. Pravi prevod ovog proizvoda je u sustini dugotrajni sjaj sa bojom za usne. Istina je da pruza 3D efekat i da je izuzetno dugotrajan. Prvo nanesete boju (faza 1), pa sacekate da se osusi, a onda nanesete i sjaj (faza 2). I tako, tokom celog dana mozete samo nanositi sjaj (faza 2), jer ce vam boja (faza 1) sigurno stajati na usnama. Jos jedna interesantna stvar je ta, da vam olovka za usne stvarno nije potrebna. Sto se pakovanja i kolicine tice, 3ml ima jedna faza, znaci ceo Lipfinity ima 6ml. Cena u Jasmin-u je trenutno 1369 din, a kod mene mozete naci ovaj proizvod po ceni od 800 din :)
A sto se tice Loreal Infallible Mega Gloss-a, ja mislim da vec sve dame obozavaju ovaj sjaj! Zaista je divan, nije dugotrajan poput Lipfinity, ali veoma je dobar i po teksturi i sam osecaj na usnama je zaista divan! Jos jedna stvar koja mi se jako dopada sto se ovog sjaja tice, je sama cetkica :) Kako su je divno osmislili, stvorena je za sve usne! Inace ovi sjajevi se dele u cetri kategorije i to: kremasti, sjajni, neutralni i dugotrajni. Ne znam tacnu cenu ovih sjajeva u Lilly-ju, ali kod mene mozete naci ovaj proizvod po ceni od 650 din.


4. Cetkice


Sto se cetkica tice, u poslednjih mesec dana sam imala prilike da kupim dosta novih cetkica :) A njih nikada dosta! I drage moje, veoma je bitno da imate odgovarajuce cetkice za make-up, jer ukoliko nemate pravu cetkicu, efekat koji zelite da postignete, nemoguce je... U nekom od narednih postova pisacu vam o mojim omiljenim cetkicama, o njihovim cenama i svemu sto ide uz to. Ali za ovaj post, izabrala sam cetri cetkice koje nisam imala, ali po preporuci divne
Natalije Erdeljan, make-up artista, i njih sam nabavila.
Skroz levo je divna i predobra cetkica za ajlajner ali i za precizno crtanje obrva - CALA 504 Angled Brow/Liner Brush. Stvarno je precizna cetkica, i savrseno tanka da biste ajlajner odlicno izvukli, ili za crtanje obrva. Cena ove cetkice je 341 din i mozete je naci u svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetics-a.
Druga po redu je cetkica za konturisanje i rumenilo, od prirodne dlake, nova cetkica - Blush 7A Conturing & Blush Brush. Ova cetkica je savrsenstvo! Ne samo za konturisanje vec i za rumenilo. Ja sam se odusevila kada sam je prvi put probala i svaki naredni put. Ovu cetku morate imati u vasem setu cetkica! Cena joj je 990 din i mozete je naci u svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetics-a.
Treca po redu, je prelepa, mekana cetkica od sinteticke dlake, za konturisanje lica, takodje nova cetkica - Blush 32A Conturing Brush. Tako mekana, i zaista predobra cetkica za konture u prahu. Ja prosto ne mogu bez nje, i definitivno spada u TOP 5 mojih omiljenih cetkica, i neophodnih za rad! Cena ove cetkice je 550 din, i mozete je takodje naci u svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetics-a
I poslednja, cetvrta po redu, ili prva sa desne strane je divna cetkica - CALA Urban Studio 208 PRO Contour Brush. Ova cetkica je od sinteticke dlake, veoma precizna i sam oblik cetkice prati prirodne konture lica, sto garantuje savrseno naglasavanje tesko dostupnih regija. Ova cetkica ce najvise znaciti pocetnicama u sminkanju, zato sto ce vam sama cetkica odraditi sav posao :) Definitivno je morate imati! Cena ove cetkice je 1190 din, i mozete je naci u svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetics-a.



5. Loreal Indefectible 24h Matt Foundation




Koliko sam samo puta pisala o ovom puderu, i sama sebi sam dosadila!!! Ali eto, moram ga prosto svrstati u moje favorite, jer sam stvarno odusevljena ovim puderom. Iako sam vam dosta puta pisala o njemu, kao sto sam vec rekla, neke dame sigurno nisu pratile moj rad, pa eto u kratkim crtama da rezimiram svoje utiske. Za dame koje imaju problem sa masnom kozom, tj licem, ovaj puder je odlican!! Pravi spas! Ali i ove ostale dame ga mogu koristiti slobodno. Nije puder samo za masnu kozu. Moje lice je normalno, ali imam delove lica koji mi se maste, npr celo, brada, nos.. I mom licu zaista prija ovaj puder! Moc prekrivanja, na moje iznenadjenje je zaista odlicno. Nisam se nadala da cu toliko biti zadovoljna, ali ispalo je da je zaista odlican. Gustina mu je srednja, niti je gust niti tecan. Ne morate ga ponovo nanositi u toku dana, sigurno ce vam izdrzati ceo dan. Ja ga nikada nisam ponovo nanosila, a lice mi i posle 8 sati izgleda ujednaceno i matirano. Sto se cene tice, mislim da je oko 1300 din trenutno, na snizenju, a kod mene ga mozete nabaviti po ceni od 800 din (takodje na snizenju trenutno).


6. NYX Olovke za oci i usne



Prva olovka, skroz levo, je divna NYX Wonder Pencil (WP01 Light/Clair). Ova olovka je SVEMUGUCA!! Ali zaista! Magicna, 3u1 olovka, za lice, oci i usne :) Mada, ja bih ipak rekla 4u1 i dodala, i za obrve! Mozete je koristiti svuda na licu. Sa njom mozete prekriti male nedostatke na licu i mozete je koristiti kao korektor za lice. Ukoliko je koristite za oci, koristi se za unutrsnji deo donjeg kapka, kako biste postigli krupniji izgled ociju. Ako je koristite za usne, potrebno je uokviriti usne i zatim ih popuniti Wonder olovkom, da bi nijansa ruza bila intenzivnija i postojanija, i sprecava razmazivanje ruza za usne. I ukoliko je koristite za obrve, nakon sto iscrtate vase obrve, slobodno ih uokvirite Wonder olovkom ukoliko vase obrve imaju zeljeni oblik. A ukoliko zelite ispraviti oblik, slobodno predjite Wonder olovkom preko dlacica koje zelite sakriti, i napravite zeljeni oblik. Nakon toga izblendujte liniju kojom ste uokvirili obrve, i videcete, efekat je odlican!!!! Ova olovka je zaista cudo! Cena Wonder olovke je 479 din, postoji u tri nijanse i mozete je naci u svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetisc-a
Druga po redu je NYX Slide On Lip Pencil (SLLP06 Nebula) olovka za usne. Slide on olovke su za precizno definisane usne, uz intenzivnu i visoko pigmentovanu nijansu. Odlicno je to sto su vodootporne i kremaste, pa se iz tog razloga dugo zadrzavaju na usnama i sprecavaju razlivanje ruza. Odlicna olovka, koju ja koristim i za oci :) Cena ove olovke je 870 din, jeste skuplja za nase standarde, ali definitivno vredi! Mozete je naci u svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetics-a.
Treca po redu je NYX Slide On Pencil (SL12 Azure) olovka za oci. Tirkizna olovka za oci sa efektom ajlajnera. Veoma pigmentisana i otporna na razmazivanje. Mozete je blendovati prstima ili cetkicom i moze se koristiti u vidu baze za senku, da biste povecali pigmentaciju senke. Odlicna olovka!! Cena olovke je 893 din, i takodje je mozete naci u svim distributivnim centrima Alexandar Cosmetics-a.
I poslednja, cetvrta po redu, ili prva sa desne strane, je NYX Slide On Pencil (SL03 Pretty Violet) olovka za oci. Ova sedefasto ljubicasta olovka je takodje sa efektom ajlajnera. I sve sto sam napisala za proslu olovku, vazi i za ovu. Samo moram dodatno napomenuti da su ove dve boje FENOMENALNE! Ne znam koliko mozete videti na fotografiji, ali zaista su divne. Cena je ista kao za prethodnu olovku, 893 din :)



7. IBD - Sredstvo za pripremu noktiju i dezinfekciju ruku


E sada se pojedine dame, koje nisu znale za ovo sredstvo, sigurno pitaju, da nisam nesto pogresila, ali nisam! Ovo divno sredstvo za dezinfekciju ruku, pored ove primene, ima jos jednu, jos bolju. Ovo sredstvo je odlicno za ciscenje vasih cetkica za make-up! Da, drage moje, ja verujem da dame koje se bave sminkanjem profesionalno, znaju za ovo sredstvo, jer je zaista, pa mogu reci, NEOPHODNO za rad! Svaki make-up artist zna koliko je vazno imati stalno ciste cetkice pri ruci, i koliko je bitno da su one uvek spremne za rad. E tako, ukoliko imate omiljenu cetkicu, sa kojom radite stalno, ne morate kupovati duplu, ili troduplu, dovoljno je imati ovo sredstvo, i u toku sminke, mozete je stalno cistiti sa ovim sredstvom i uvek ce vam biti spremna za nanosenje nove senke. Ma ovo sredstvo zasluzuje drugo mesto kada govorimo o neophodnim sredsvima za sminkanje. Ako su prvo mesto cetkice, onda na drugom mestu zaista treba doci ovo sredstvo! Ja sam se prvi put srela na NYX-ovom kursu, sa IBD sredstvom, nisam znala da postoji. Naravno, treba prati cetkice, i odrzavati ih, i niko ne porice tu cinjenicu. Ali da ih ne biste stalno prali, i cekali da se totalno osuse, dovoljno je imati ovu tecnost u vasoj kozmetickoj torbi. Samo prsnete na cetkicu i obrisete ubus-om i to je sve! Cetkica ce vam biti i cista i dezinfikovana, spremna za rad! Ma ja sam odusevljena!!!! Ova bocica je 118ml, i cena joj je 760 din, ali mozete kupiti i vece pakovanje od 470ml, koje kosta 1590 din (vise se isplati). Ovo sredstvo mozete naci u svim distriibutivnim centrima Alexandar Cosmetics-a.


8. NYX Eye Shadow Base - Baza za senku za oci



E ovako. Ja moram da priznam, sto se baza za senke tice, znala sam da postoje. I jos nesto sam znala sto se tice njih a to je da pomazu, da vam senka stoji na kapcima. Ali samo zbog tog jednog razloga, iskreno nije mi nesto bilo neophodno da ih imam. Ali ono sto nisam znala, priznajem, je to da baza pomaze senkama da su vise pigmentovane. I kada sam negde procitala tu informaciju, resila sam da kupim prvu bazu. Kupila sam belu bazu za senke, i secam se
kada sam prvi put nanela bazu i preko senku, ostala sam bez daha!!! Pa ja nisam verovala da se toliko dugo sminkam, a da tu cinjenicu nisam znala.. Pa malo je reci, da sam bila odusevljena efektom!!! Onda sam pocela sa drugaricama da delim to saznanje, i radovalo me je to sto nisam bila jedina! Cak i danas mnoge dame ne znaju, i oduseve se kad procitaju negde kod mene, ili vide sliku, nanete senke bez baze i sa bazom. To mozete videti na fotografiji gore (ljubicasta senka) Gore je senka bez baze, a dole sa bazom. Ovde je u pitanju bela baza za senku. E sada nisam zelela o beloj bazi da vam pisem, nego eto posto sam vam vec opisala kako sam ja saznala za efekat baze, i kakvo dejsto daje, mozete videti i na fotografiji. U sustini, mogu i nju staviti u moje favorite, jer mi je sada neophodna za posao, ali htela sam vam pisati o crnoj bazi! Eto, kako sam ja kasno saznala za pravi efekat baze za senku, tako isto nisam znala da postoje baze u svim bojama :) I da, zavisno koje senke koristite, da tu bazu trebate neneti na kapak. Pa tako, na NYX-ovom kursu, naucim da ukolliko zelite da vam crna ili siva, ili tamno ljubicasta, tamno plava, zelena,.. i sve tamnije senke, budu zaista tamne i jake, onda trebate imati i crnu bazu. Na fotografiji gore mozete videti u donjem kvadraticu kako sam nanela (levo) belu, i (desno) crnu bazu, a na desnoj polovini mozete videti kako crna senka izgleda (gore) bez baze, (dole) sa belom bazom, (desno) sa crnom bazom. Ne znam zaista koliko se to moze dobro videti na fotografiji, ali razlika je velika!! E tako, postoje i krem baze, za neutralne i nude senke, ali i mnoge druge boje. U svakom slucaju, morate imati makar ove tri, a ukoliko vam mogucnosti dozvoljavaju, kupite baze u svim bojama, pa ce vam sve senke koje nanosite biti bas, bas, pigmentovane! Pakovanje je od 7g, i kosta 739 din, i mozete naci u svim distrubutivnim centrima Alexandar Cosmetics-a.

9. NYX Butt Naked Underneath It All (S141) - Paleta za sminkanje



Ovo je poslednja paleta koju sam dobila, ali je i nova paleta za sminkanje. Ja sam morala da je ubacim u ovaj spisak, zato sto sam zaista odusevljena istom. Odlicna paleta sa divnim senkama i isto tako odlicnim iluminatorima i rumenilima. Ova paleta sadrzi: 15 divnih senka za oci, 4 svilenkasta rumenila i 3 svetlucava iluminatora. Sto se senkica tice, one su u divnim toplim i intenzivnim nijansama, od kojih su 9 mat, a 6 svetlucave. Kao sto mozete videti na fotografiji ima divnih nijansa za predeo ispod obrva. Rumenila su u koralnim i pink tonovima, veoma interesantnih nijansi. I iluminatori su zaista divni, i ucinice da vase lice, izgleda sveze i mladoliko. Paleta sadrzi i ogledalo i zaista je pogodno za sminkanje. Cena palete je 2792 din i mozete je naci u svim distributivnim centrima Aleksandar Cosmetic-a.      



Drage moje ljubiteljke sminke, nadam se da su vam se moji favoriti dopali... Ima tu jos nekoliko proizvoda koja bih izdvojila, ali da ne bude previse za prvi put :) Ako ste probale neki proizvod od gore navedenih, i ako spada i u vase favorite, volela bih da podelito to samnom, i sa ostalim devojkama. Ja volim da citam o favoritima drugih devojaka, i volim kada saznam nesto sto nisam znala, pa tako mislim da je i sa vama :)

Mozete me kontaktirati ako imate neko dodatno pitanje, rado cu vam pomoci i odgovoriti na vasa pitanja :)


..............I naravno.........





   



You Might Also Like

0 коментара